Etler çok kolay bozulabilen besinlerdir. Bu nedenle kurban kesildikten sonra tüketilme süresine kadar her safhasında dikkatli olunmalıdır.
Kurban bayramında hayvan kesildikten sonra geleneklere göre hemen 1-2 saat içinde pişirilip yenilmektedir. Bu şekilde pişirilen etler sert ve lezzetsiz olabilir. Lezzetli bir et yemeği pişirmek için eti 1 gün dolapta +4 derecede bekletmeye özen gösteriniz.
Birçok kişi yemeğe lezzet vermesi için eti hazırlarken yağları ile birlikte doğrar. Kırmızı et görünür yağının haricinde de kendi içinde de yağ ihtiva eder ve bu sebeple tüm et grupları içinde en yağlı besinlerden biridir. Yağ oranını en aza indirerek sağlık risklerini azaltmak için görünür yağlarını temizlemeye çalışınız.
Eti kemikleri ile saklamak yerine kıyma kuşbaşı et gibi küçük parçalar haline getirmek ve sonrasında saklama poşetleri ile tek yemeklik kullanmak için buzlukta dondurmak etten en iyi şekil
de faydalanmanızı sağlayacaktır.
Kurban etlerini buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda -18 derecede 6 ay ya da buzdolabının +4 derecelik alt kısmında 2-3 gün güvenilir bir şekilde saklayabilirsiniz.
Dondurduğunuz etleri çözdürürken derin dondurucudan eti 1 gün önceden buzdolabına indirerek çözdürmeye çalışınız. Tezgah veya kalorifer peteği üzerinde çözdürme yapmak yada sıcak su altına tutmak etin içerinde bakteri üremesine yol açacaktır.
Et hazırlanma için kullandığınız kesme tahtaları ve bıçaklarını meyve ve sebze hazırlama için kullanmayınız.
Etlerinizi pişirirken fırınlama, haşlama veya düdüklü tencere kullanarak pişirme yöntemleri kullanabilirsiniz. Izgara yapmaya karar verdiyseniz et ile ızgara ateşinin arasının çok yakın olmamasına (15 cm’den kısa) etin kömürleşerek kanserojen madde üretmemesine özen gösteriniz.
Kırmızı eti yağlı yemeye veya kızartmaya alışkınsanız eti kendi yağı ve suyu ile kısıt ateşte pişirirken, pişmeye yakın kimyon, kekik gibi baharatları eklemek bu alışkanlığınızdan sizi uzaklaştırabilir.